Hoe het begon en hoe het nu is.

We maken al lekker eten sinds 1981

Authenticiteit troef!

Het begon allemaal in 1981 met Ma en Pa Zhu op de Houtbriel (vroeger gekend als het Kardinaal Mercierplein). 7 jaar later was het daar te klein geworden en verhuisden ze naar het huidige adres op de Grote Markt 38 in Sint-Niklaas.

Voor de inrichting van het interieur werd inspiratie opgedaan in het Keizerlijk paleis in Peking. Er werd een ontwerp gemaakt en een aannemer uit Taiwan kwam speciaal, samen met het ter plaatse gefabriceerde materiaal, ¬†overgevlogen om alles te installeren. Het werd een massief rozenhouten interieur, omkaderd met handgeschilderde glazen panelen. Geen namaak of plastiek zoals bij vele andere copy-cats…

De drang om alles authentiek en echt te willen maken zet zich verder in de keuken. Er werd en wordt nog steeds met dagverse producten van de beste kwaliteit gewerkt.

restaurant-china-41

Vandaag staan Haida en Yuchuan aan het roer.

Haida staat in de keuken en echtgenote Yuchuan ontvangt de klanten en staat in de zaal mee in voor de bediening.

restaurant-china-(49)

Onze liefde voor lekker eten!

In 2001 werd ook het restaurant op de Grote Markt te klein en werd er een uitbreiding in de breedte en diepte gedaan. Met de veranda achteraan als resultaat. De integratie van een heuse koivijver vond ook veel navolging in andere Chinese restaurants. Restaurant China is trendsetter geweest op interieurgebied maar houd vast aan de tradities van de lekkere en gezonde Chinese keuken.

Ook vandaag zetten Haida en Yuchuan zich elke dag in om u het beste uit de Chinese keuken aan te bieden tegen een eerlijke prijs.

Haida heeft als kleine jongen de stiel geleerd bij zijn vader in de keuken. Hij was aanvankelijk voorbestemd om economist te worden maar de lokroep en de voorliefde voor de keuken was te sterk. Sinds 2010 staat hij aan het fornuis.